Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2015 13:30 - Как кухнята открадна балкона…
Автор: avistabulgaria Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4910 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  21 идеи за кухни с присъединен балкон

 

Всички харесваме големи и просторни кухни, в които има предостатъчно място за всичко, което сме виждали в мечтите си, но…

image

Но действителността е друга и реално повечето от нас обитаваме, ако не маломерни, то поне не огромни жилища, в които кухненските кътове са или част от дневната зона, или са се приютили в най-скромното помещение на дома!

image

Когато пространството недостига, то на помощ идват алтернативни варианти за неговото увеличаване, а обикновено това става след конструктивно прекрояване на наличните помещения. Най-често срещаният вариант за разширяване на кухнята е – като се… открадне площта на балкона, стига да има такъв към кухнята!

image

Факт е, че за да се случи това по всички правила и законови разпоредби, трябва да се изпълнят редица изисквания, да се одобрят всякакви документации и т.н, и т.н., което е една друга и сложна тема, която с удоволствие оставяме на специалистите!

image

Да допуснем, че всичко това вече се е случило и да се спрем на интериорното оформление на кухнята, която вече е завладяла балкона!

image

Твърде често, защото е и по-лесно, присъединяването на балкона става само чрез премахването на съществуващите врата и прозорци, а частичната стена, разделяла балкона от кухнята, се превръща в основа на бар-плот.

image

Може да бъде премахната и цялата стена, стига да няма носещи конструктивни елементи, но това трябва да бъде предварително съгласувано, за да не се стигне до неприятни ситуации и инциденти.

image

О, да напомним – преди това на външната стена на балкона трябва да се постави задължително качествена дограма, която да превърне отвореното някога пространство в жилищно.

image

Другият важен момент – абсолютно задължително да се помисли за добра хидро- и топлоизолация на новата част от кухнята както на стените, така и на пода, за да се осигури необходимия комфорт на обитаване.

image

После – важно е да се постави и допълнително отопление. Най-често, а за да не се отнема много от и без това малкото пространство, се залага на подово отопление, но са възможни и други варианти – климатик, електрически конвектори или инфрачервени отоплителни тела, въпрос на предпочитание.

image

Най-лесно е в новоусвоената част на кухнята да се разположат само електрически уреди, шкафове или кът за хранене – ако обаче и мивката се е запътила натам, то обезателно трябва специалисти да се погрижат за всички ВиК връзки.

image

Ако всичко това е вече планирано и нагласено, поне в представите ни за бъдещата по-голяма кухня, то най-после се стига до по-приятната част – какви ще са мебелите и цветовото оформление на помещението.

image

А тук вече се развихря фантазията на собствениците – ние само искаме да подскажем някои идеи, които могат да са от полза, ако търсите такива!

И – успех!

 

 

Галерия:

 

image image image

 

image image image

 

image image image

 

image image image

 

image image image

 

image image image

 

image image imageИзточник: http://www.jilishta.com



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: avistabulgaria
Категория: Бизнес
Прочетен: 27902
Постинги: 14
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031